REGISZTRÁCIÓ

*
*
*
*
*
A (*)-al jelölt mezők kitöltése kötelező!

Legyél válogatós! Nyomtat
Archívum

eulogo1

Projektismertető

Legyél válogatós! Projekt azonosító: KEOP-6.1.0/A/09-2009-0003.)

A projekt a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos ismeretek terjesztését, a környezettudatosság fejlesztését, a hulladékcsökkentéssel összefüggő magatartásmódok megismerését tűzte ki célul. A projekt keretében Zalalövőn (2009. augusztus 8.), Zalaszentgróton (2009. október 3.), Becsvölgyén (2009. október 10.) a települések rendezvényein állítottuk fel ismeretterjesztő, zöld sátrunkat, ahol játékos formában ismertettük meg a résztvevőkkel a szelektív hulladékgyűjtés környezeti előnyeit.

 

 

Mindhárom alkalommal, hét végén, egész napos, azonos tartalmú programokat szervezünk. Délelőtt, interaktív fórumon 3 szakmai előadást tartunk, melyek témái: A komposztálás módszerei, jelentősége, A szelektív gyűjtés egyéni és intézményes módszerei, az így keletkezett hulladék egyéni és intézményes kezelésének módja az adott településen, A szelektív gyűjtés eredményeként keletkezett hulladékok újrahasznosíthatóságának működő rendszerei a térségben.

A települések fesztivál programjaihoz csatlakozunk zöld sátrunkkal, ahol egész napos ismeretterjesztő, interaktív foglalkozásokon népszerűsítjük a szelektív hulladékgyűjtést. A „Fogd meg, nézd meg, próbáld ki!” szlogen alapján játékos hulladékválogatás a „Hamupipőke ládájá”-ból, kérdőív kitöltés, komposztálási edények bemutatása, palackzsugorítás, a szelektív hulladékgyűjtéssel és a komposztálással kapcsolatos tanácsadás.

A programok látogatói számára ismeretterjesztő kiadványokat készítettünk, amelyet az egyes helyszíneken osztottunk szét. Készítettünk 1500 db 2010-es falinaptárt, amely a komposztálást mutatja be. Készítettünk 2000 db leporellót, amely az adott térség szelektív hulladékgyűjtési lehetőségeiről, hulladékszigetekről, hulladékudvarok működéséről szólt. Ajándéktárgyként 500 db papírtáskát készítettünk.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Irányító  Hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (www.nfu.hu).

Közreműködő Szervezet: KvVM Fejlesztési Igazgatóság; 1134 Budapest, Váci út 45.(www.kvvmfi.hu).

Előadások

Ez alá  kellenek PPT-ék.